Landbouwbedrijf Reimert

onze boerderij

Wij zijn de vierde generatie op deze boerderij, mijn overgroot opa en opa  zijn hier begonnen met een gemengd bedrijf toen in de tijd hadden ze koeien, varkens en kippen.

Toen mijn ouders het hebben overgenomen zijn ze verder gegaan met de koeien. Doordat mijn vader rug klachten had is hij overgegaan naar het houden van kalveren. 

In 2009 zijn we verder gegaan met uitbereiden en na een aantal jaren hebben we een mooi en modern bedrijf ontwikkeld.

We hebben nu een gesloten bedrijf dat houd in dat we de kalveren van het begin tot het eind bij ons op de boerderij blijven.

Onze kalveren komen met een leeftijd van 2 tot 4 weken op ons bedrijf. Bij ons krijgen ze dan de eerste 7 weken melk via een drinkautomaat.

Na de 7 weken worden ze overgeplaatst naar een andere stal waar ze blijven staan tot een leeftijd van 8 maanden (jong rosé).

Doordat de kalveren relatief veel ruwvoer krijgen is het vlees stevig, maar  is het toch mals rosé vlees. Dit vlees bevat minder verzadigd vet dan rundvlees, zodat het een onderdeel kan zijn van een gezonde maaltijd.

Het vlees is eenvoudig te bereiden. Een (h)eerlijk product rechtstreeks van de boerderij.